No feia falta que se suïcidés Forqué per obrir aquest meló: ‘MasterChef’ i altres programes de cuina-espectacle són el diable. L’efecte d’aquesta classe de tele fa temps que l’estic veient als locals més anodins. És com la inundació d’anglicismes que ha anat devorant els rics argots i imaginatius neologismes de l’espanyol, allò que Pasolini anomenava l’‘estandardització’. Abans tenies fondes i bars-restaurant i ara ‘gastroteques’. La diferència és que són llocs calcats uns dels altres, redecorats a la moda vulgar i ‘lowcost’ del programa de Chicote, amb barrils de cervesa molt grans i plaques de fusta de color lila (o alguna cosa pitjor) a les parets. Els cambrers, obsequiosos fins al pudor, estan programats pel to de la tele i et presenten cada plat com si en lloc de menjar-te’l haguessis anat allà a concertar matrimoni.
LA FOGUERA
Telepaís de cambrers
No feia falta que se suïcidés Forqué per obrir aquest meló: ‘MasterChef’ i altres programes de cuina-espectacle són el diable.

El més llegit
- Catalunya s’endinsa en una tardor amb un 70% de probabilitats que faci més calor del normal i amb gran incertesa sobre les pluges
- La jutge de Sabadell que investiga l’assassinat d’Helena Jubany reobre el cas contra Ana Echaguibel
- Enquesta: Els espanyols exigeixen facilitar la construcció d’habitatges i agilitar el desallotjament d’okupes
- Barcelona llança el seu Districte 11 per a Palestina amb Gay com a regidora i 1,5 milions de pressupost
- Així és l'entitat amb clients més satisfets a la banca espanyola