Estrena fallida

‘Coitus interruptus’ amb el passaport Covid en l’hostaleria

  • Abans que el Govern posposés la mesura, molts petits operadors van fer els ulls grossos amb clients habituals o si tenien l’establiment ple

  • La comprovació és més senzilla als restaurants amb personal que acompanya des de la porta i la patronal es queixa que no s’exigeixi a les fleques amb degustació

Ferran Nadeu

Passaven uns minuts de les nou del matí quan l’Alicia, cambrera des de fa tres lustres en un bar al costat de travessera de Gràcia, s’enfrontava a la disjuntiva de servir o no un tallat descafeïnat i un croissant a la Juana, la senyora de blanquíssima cabellera que cada matí de dilluns a dissabte esmorza en una tauleta abans de fer la seva petita compra diària. La bona dona va donar per fet que, com la «coneixen de sempre» i saben que «està sana», no seria necessari. Negar-li l’esmorzar a l’àvia li trencava el cor a la cambrera, que va optar per saltar-se la normativa amb dissimul, sense saber que seria la primera de moltes altres ‘infraccions’ el mateix matí. No per falta de predisposició, perquè l’Alicia va demanar una i mil vegades el «discutit» passaport Covid. Però entre qui no el sabia descarregar, qui no ho aconseguia ni a la de tres, i moments en què hi havia tants gots per recollir i tants cafès per fer, al final va optar per fer-se la sueca, va confessar més tard. L’ajornament de la mesura, just abans de l’hora de dinar, li va tornar per fi el somriure.