Noves mesures

L’hostaleria s’esvera amb l’ampliació del passaport Covid

El sector aplaudeix comptar des d’aquest divendres amb una arma preventiva en lloc de tornar a les restriccions, però s’enfrontarà a situacions que poden afectar l’afluència de clients als negocis

«¿S’imaginen els avis imprimint el certificat per fer un cafè amb llet?», es pregunta la propietària d’un bar

«¿S’imaginen els nostres clients de 80 anys imprimint aquesta nit el passaport Covid per poder fer demà un cafè amb llet al bar?». La reflexió la fa la propietària d’un petit negoci d’un municipi del Maresme on gairebé tothom es coneix, però la majoria de persones grans ni tenen un mòbil amb càmera, ni sabrien descarregar el famós certificat, malgrat estar vacunats des del primer minut. Ni saben si amb aquest panorama podran entrar en una cafeteria a partir de demà. El sector ha rebut entre la resignació i l’esperança aquesta obligatorietat d’exigir el passaport Covid als clients. «Qualsevol cosa abans que tornar a les restriccions horàries, mentre encara portem a sobre la motxilla dels crèdits ICO que haurem de tornar ben aviat», reflexiona Francesc Pintado, president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona. Aquesta patronal defensava la mesura, però també és conscient dels reptes i complicacions que plantejarà a un sector que per fi remuntava el vol després d’uns mesos negres.