En la càrrega d’un camió

Detingut per transportar més de 40 quilos de marihuana a la Jonquera

  • Els Mossos, «preocupats» per l’augment de grups criminals dedicats al cultiu i tràfic de cànnabis a Catalunya

EL PERIÓDICO / ARCHIVO

La Guàrdia Civil ha comissat 44,1 kg de marihuana que estava amagada en la càrrega d’un camió a la Jonquera (Alt Empordà), i n’ha detingut el conductor per un delicte contra la salut pública. Els fets van succeir aquest dimarts a l’AP-7, quan la policia va parar el vehicle, amb matrícula portuguesa, que es dirigia a França. Una vegada identificat el conductor, els agents van inspeccionar la càrrega que portava el semiremolc i van veure diverses caixes que els van fer sospitar.

En una inspecció més minuciosa, van comprovar que les caixes contenien bosses amb marihuana envasada al buit. L’arrestat ja ha passat a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres.

Més implicació

En les últimes hores, i davant la problemàtica derivada del tràfic de marihuana a Catalunya, el cap de la Regió Policial de Ponent (RPP) dels Mossos d’Esquadra, Jordi Dalmau, ha expressat la seva «preocupació» pel creixement exponencial de grups criminals que s’estan instal·lant a Catalunya dedicats al cultiu i tràfic de marihuana. Dalmau ha demanat la implicació dels poders executiu i legislatiu per fer front a aquest problema.