A principis del segle XX es va estendre la idea que en el futur els éssers humans s’alimentarien amb píndoles o barretes nutritives tan completes com un menú de dos plats, postres i, gairebé, cigaló. Ja el 1893, la sufragista nord-americana Mary E. Lease havia suggerit que la ciència acabaria condensant els nutrients en flascons que alliberarien la dona de l’esclavitud de la cuina. Ni la popular oradora ni la ciència-ficció ho van encertar. En ple segle XXI, la carn està perdent prestigi i tornen els vegetals i els llegums, antany considerats menjar de pobres, per millorar la salut humana i la del planeta.
Evolució de l’alimentació
Viatge pel menjar de la nostra vida: del filet de carn a l’hamburguesa vegetal
El progrés, la salut humana i ara la crisi climàtica han modificat radicalment els hàbits de consum a Europa en els últims cent anys
Espanya es va tornar carnívora per assemblar-se a les societats més desenvolupades i ara els països rics tornen a la dieta tradicional mediterrània

El més llegit
- Sandro Rosell i els seus amics especials de presó: dos funcionaris, dos exinterns i un capellà
- Cunyades de luxe en la gala més top
- Un nou vídeo de l’atropellament massiu a Cornellà revela que la conductora ja havia arrossegat aficionats abans
- RTVE demanarà una auditoria del televot espanyol després del suport aclaparador a Israel
- Àustria guanya Eurovisió i Melody s’immola