Nova etapa

Els restaurants celebren la normalitat però alerten que trigaran a remuntar la seva economia

  • El sector veu amb optimisme el final de les restriccions horàries i d’aforament a Catalunya, tot i que creu que la recuperació dependrà de la tornada del turisme a partir de la Setmana Santa

Ricard Cugat

Clients i restauradors viuen aquest divendres amb eufòria el final de les restriccions que han afectat durament l’hostaleria catalana des del començament de la pandèmia. Els primers, per la tranquil·litat de poder-se congregar amb amics i familiars sense haver de comptar els comensals, per abaixar la guàrdia davant la proximitat d’altres clients, per no mirar el rellotge quan encara estan amb al segon plat... I els segons per deixar de fiscalitzar tot això i poder recuperar l’aforament i, per tant, aspirar a la facturació del ja llunyà 2019. Però el sector alerta que, tot i que per fi tenen eines per a la recuperació, reflotar les seves finances portarà encara temps. I recuperar el volum de treball previ també serà una tasca àrdua perquè en molts casos estan vinculats al turisme, que no esperen que es normalitzi fins a la Setmana Santa.