Clients i restauradors viuen aquest divendres amb eufòria el final de les restriccions que han afectat durament l’hostaleria catalana des del començament de la pandèmia. Els primers, per la tranquil·litat de poder-se congregar amb amics i familiars sense haver de comptar els comensals, per abaixar la guàrdia davant la proximitat d’altres clients, per no mirar el rellotge quan encara estan amb al segon plat... I els segons per deixar de fiscalitzar tot això i poder recuperar l’aforament i, per tant, aspirar a la facturació del ja llunyà 2019. Però el sector alerta que, tot i que per fi tenen eines per a la recuperació, reflotar les seves finances portarà encara temps. I recuperar el volum de treball previ també serà una tasca àrdua perquè en molts casos estan vinculats al turisme, que no esperen que es normalitzi fins a la Setmana Santa.
Nova etapa
Els restaurants celebren la normalitat però alerten que trigaran a remuntar la seva economia
El sector veu amb optimisme el final de les restriccions horàries i d’aforament a Catalunya, tot i que creu que la recuperació dependrà de la tornada del turisme a partir de la Setmana Santa

El més llegit
- L’estiu del Papa per Espanya a bord d’una furgoneta: així va recórrer Prevost Espanya amb una tenda de campanya
- Oriol Pujol inicia un nou projecte empresarial
- Rampes nocturnes: per què es produeixen, quines són les causes i què he de fer?
- Detinguda una administradora de finques per apropiar-se de 256.246 euros de 14 comunitats de veïns
- Els educadors que tractaven la menor tutelada violada pel 'Pelicot català' van descobrir al seu mòbil fotos i vídeos dels abusos