Tragèdia en aigües balears

Tres desapareguts en aigües de l’illa de Cabrera, al sud de Mallorca

  • Després de moments de confusió, que es va informar que hi havia almenys 11 morts, s’ha rescatat 14 supervivents

Salvamento Marítimo

Mitjans aeris i marins de Guàrdia Civil i Salvament Marítim s’han mobilitzat la tarda d’aquest dilluns per recuperar 14 persones amb vida flotant al mar a l’oest de Cabrera, l’illa balear situada al sud de Mallorca. Salvament Marítim ha actualitzat les dades del rescat i ha informat que no hi ha cap mort de moment i que està buscant tres tripulants desapareguts. En un primer moment es va informar d’11 morts, ja que l’helicòpter de Salvament Marítim es va confondre al localitzar cossos a l’aigua amb flotadors entre les onades. Un iot, que ha aconseguit passar pel lloc, ha sigut el primer a rescatar cinc persones. En un primer moment, aquesta embarcació ha informat que dos estaven morts, però en realitat estaven semiincosncientes. A l’arribar els serveis d’Emergència han constatat que estaven amb vida.

Pel que sembla, el iot que ha albirat els cossos i ha donat la veu d’alarma ha aconseguit pujar a bord cinc d’aquestes persones encara amb vida. Un helicòpter n’ha traslladat tres a l’aeroport de Palma on una ambulància els ha portat a Son Espases. Els efectius de Salvament Marítim i de Guàrdia Civil van rescatar nou supervivents més i han sigut traslladats al Dic de l’Oest. Continuen buscant tres tripulants desapareguts.Després d’avisar els serveis d’emergència, una operació especial s’ha activat immediatament cap a les coordenades assenyalades.

Així, Salvament Marítim ha mobilitzat la ‘Salvamar Libertas’ amb base a Port Portals i la Salvamar ‘Illes Pitiüses’. També s’ha activat l’helicòpter Helimer 215 per actuar des de l’aire. La Guàrdia Civil, per la seva banda, ha desplaçat patrulleres del Servei Marítim i l’helicòpter de l’institut armat. Tots els indicis apunten que les víctimes viatjaven a bord d’una pastera per mirar d’arribar a la costa de les Balears procedents del Nord de l’Àfrica.