Atacs cibernètics en auge

Les estafes informàtiques es disparen amb la pandèmia

  • Els Mossos van tramitar el 2020, només a la província de Barcelona, fins a 33.522 denúncies per fraus a través d’internet.

  • Només el 2% van arribar als jutjats davant la falta de dades per investigar o per no poder localitzar l’autor del delicte

ALERTA DE DOS NUEVAS OLEADAS DE VIRUS QUE SUPLANTAN A LA POLICÍA PARA ESTAFAR / EFE

Les estafes informàtiques s’han disparat per la pandèmia de la Covid, igual com tots els delictes comesos a través d’internet. Només a la província de Barcelona, els Mossos d’Esquadra van tramitar l’any passat 35.330 denúncies relacionades amb la ciberdelinqüència, de les quals el 94,88% (33.522) responien a fraus a la xarxa, com el robatori de dades personals a través de missatges de mòbil o correu electrònic (‘phishing’) o la compravenda de productes en pàgines web falses. No obstant, únicament el 2% d’aquestes denúncies per estafa informàtica arriben al jutjat, segons la memòria del servei de delictes informàtics de la Fiscalia de Barcelona. «Es queden a la policia per falta de dades per poder investigar o per autor desconegut», afirma el fiscal encarregat d’aquest departament, Roberto Valverde.