Sanitat dona llum verda

La tercera dosi en les residències de gent gran s’aplicarà de manera immediata

Efe / Quique García

La Comissió de Salut Pública ha aprovat aquest dijous l’administració de la tercera dosi de la vacuna contra la Covid en gent gran a residències, que la podran rebre de manera immediata.

Segons han informat a Efe fonts pròximes a la reunió, també s’ha aprovat, com estava previst, l’ampliació de la tercera dosi en el Grup 7, que contempla col·lectius amb una immunitat baixa com és el cas de pacients en hemodiàlisi o diàlisi peritoneal, en tractament per un càncer, majors de 40 anys amb síndrome de Down, pacients amb malaltia oncohematològica, càncer d’òrgan sòlid en tractament amb quimioteràpia o càncer de pulmó en tractament de quimioteràpia o immunoteràpia.

L’aprovació d’una tercer dosi per a gent gran institucionalitzats de manera immediata, accelera la proposta del Ministeri de Sanitat que ahir, d’acord amb totes les comunitats autònomes, va llançar la proposta de començar a inocular la dosi addicional a partir del 4 d’octubre.

Altres col·lectius

El Consell Interterritorial del 7 de setembre ja va aprovar, previ pas per la Comissió de Salut Pública, administrar la vacuna a altres col·lectius del Grup 7: les persones amb trasplantament de progenitors hematopoètics i els pacients amb trasplantament d’òrgan sòlids o en llista d’espera.

La decisió de Salut Pública serà portada al Consell Interterritorial de dimecres que donarà el vistiplau definitiu per a la seva execució.

Segons va informar ahir la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en roda de premsa, l’ampliació de col·lectius que puguin rebre la tercera dosi continua oberta per a la seva avaluació, pendent de l’evolució de la pandèmia.