Investigació

Detingut a Palma per violar una menor de 16 anys i assetjar-la durant mesos

  • Després d’una baralla entre el seu nòvio i el sospitós, la menor va denunciar l’agressió sexual, que va tenir lloc al juny

DIARIO DE MALLORCA

La policia local de Palma ha detingut un jove de 27 anys per violar una menor de 16 anys i assetjar-la durant diversos mesos. El sospitós va ser arrestat després d’una baralla amb el nòvio de la noia, que situa l’agressió sexual el mes de juny passat a la vivenda que l’acusat ocupa il·legalment al Coll d’en Rabassa.

Segons el relat de l’adolescent, el 4 de juny de matinada estava en un banc del carrer Cardenal Rossell quan un jove marroquí es va asseure al seu costat. Van començar a xerrar i ell li va dir que li agradava. Quan la menor marxava, la va subjectar i li va dir que anés a casa seva. Ella, espantada al veure que portava una navalla a la ronyonera, va accedir. Segons la víctima, una vegada al domicili ell la va portar a una habitació. Després d’insistir molt, va aconseguir que la deixés anar-se’n, però a canvi li va haver de donar el seu número de telèfon.

La violació es va produir l’endemà. El jove va contactar amb ella a través d’Instagram i es van citar. La noia va anar de nou a la vivenda, on ell la va tirar sobre un llit i va treure una navalla. No la va arribar a obrir, però l’adolescent va tenir por i l’acusat li va treure la roba, la va subjectar i la va forçar a mantenir relacions sexuals. Abans d’anar-se’n li va dir que no ho expliqués a ningú ni el denunciés.

A partir de llavors, el sospitós ha continuat contactant amb la noia per tornar a quedar. La menor no va accedir i, molesta per la seva insistència, va acabar explicant-li el que havia passat al seu nòvio. La parella va ordir un pla per posar fi a la situació. Ella se citaria amb l’assetjador i ell, simulant una trobada casual, li exigiria que la deixés d’assetjar.

Així va tenir lloc diumenge passat a la nit, quan tots tres es van trobar a la zona de Cala Gamba i els dos nois van arribar a les mans. La policia local de Palma va ser alertada de la baralla i una patrulla va acudir al lloc. El sospitós ja havia fugit i la menor va explicar als agents l’agressió sexual soferta. Després de contactar amb la seva mare, van presentar una denúncia i la noia va ser atesa a la caserna per una psicòloga.

Després d’obtenir dades sobre l’acusat, la policia local el va detenir dilluns a primera hora del matí al seu domicili, una vivenda del carrer Cardenal Rosell on viu com a okupa. El jove, acusat d’un delicte d’agressió sexual, va ser traslladat a la caserna de Sant Ferran. Estava previst que s’entregués a la Policia Nacional, que assumirà la investigació del cas.