A prop de la platja

Violació múltiple a una menor a Plentzia, Biscaia

ertzaintza

L’Ertzaintza investiga una suposada agressió sexual grupal a una jove de 17 anys a la localitat de Plentzia (Biscaia), que ha sigut denunciada aquest diumenge a les dependències policials, ha informat el Departament Basc de Seguretat.

L’agressió sexual es va produir diumenge de matinada als voltants de la platja de Plentzia, quan la menor es va separar del seu grup d’amigues.

La consellera d’Igualtat, Justícia i Polítiques Socials del Govern Basc, Beatriz Artolazabal, ha condemnat enèrgicament per mitjà de les xarxes socials l’agressió a aquesta jove i ha posat a la seva disposició tots els recursos del seu Departament. «Sempre amb les víctimes. No és sempre no», ha conclòs.

L’alcaldessa de Plentzia, Elixabete Uribarri, ha expressat la seva «consternació i indignació» davant la violació grupal a una menor, ocorreguda durant la matinada d’aquest diumenge a la localitat biscaïna, i ha transmès el seu recolzament «a la jove i el seu entorn més pròxim».

Després de la reunió de la Junta de Portaveus que ha condemnat l’agressió, la regidora ha assegurat que «el municipi està molt consternat». «Aquest tipus d’actes no tenen cabuda en la nostra societat. Des de l’ajuntament volem expressar la nostra més profunda indignació i condemna pel que ha succeït», ha assenyalat a Radio Euskadi.

Elixabete Uribarri ha mostrat el seu més «enèrgic rebuig davant qualsevol expressió de violència contra les dones» i ha transmès, en representació del consistori, el seu «més sincer recolzament a la jove i al seu entorn més pròxim». «Som a la seva disposició per al que necessitin. Confiem en el treball de l’Ertzaintza, que està investigant els fets», ha conclòs.

Actes de condemna

La Diputació de Biscaia també ha expressat la seva «ferma repulsa i condemna» d’aquesta agressió sexual i ha posat a disposició de la víctima els serveis i programes d’atenció a dones que pateixen violència masclista a Biscaia.

A més, el Govern foral s’ha afegit als actes de condemna que es convoquin contra aquesta agressió «des del convenciment que el rebuig del conjunt de la població a aquest tipus d’agressions és fonamental per reforçar l’aïllament social dels qui cometen tals actes».

«És necessari recordar amb fermesa que les dones tenen dret a disfrutar de l’espai públic igual com els homes, sense que el moment, les circumstàncies o l’ambient puguin justificar que es posi en dubte el seu dret a la seva integritat física i sexual», ha clamat la Diputació

Durant la tarda de diumenge, el moviment feminista va convocar una concentració de protesta al port de Plentzia per condemnar l’agressió sexual sota el lema «No permetrem cap agressió masclista».