Pluges torrencials a Castelló obliguen a tallar la N-340

Localitats com Benicàssim han registrat enormes aiguats aquest diumenge al matí

MEDITERRANEO

Localitats de la província de Castelló, com Benicàssim, han registrat aquest diumenge al matí pluges torrencials que han obligat fins i tot a tallar la carretera N-340 al seu pas pel municipi esmentat. Els bombers han hagut d’efectuar nombroses sortides, ja que molts baixos i aparcaments subterranis han quedat inundats. A més, la desembocadura d’alguns barrancs ha estat a punt de desbordar-se.

Durant el matí ja s’han recollit, segons les xifres de l’Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet), 118,4 litres per metre quadrat a Benicàssim, 62,8 a Orpesa i 21,6 a Castelló. Cal recordar que la província està en alerta groga per pluges i possibilitat de calamarsa. El Consorci de Bombers de Castelló ha mobilitzat cinc dotacions, tres unitats dels bombers forestals i una unitat amb dispositiu de grans enxiquiments, així com dues unitats de comandament. Cap a les onze del migdia la pluja ha donat un respir i ha permès que la situació s’anés normalitzant.

Una bassa d’aigua

Segons ha recollit ‘El Periódico Mediterráneo’, la carretera nacional N-340 s’ha tallat a primera hora al quilòmetre 982 a conseqüència d’una bassa d’aigua, amb acumulacions de pedres i fang. Això ha provocat importants retencions a la via, que uneix Castelló amb Benicàssim.

L’episodi de pluges i tempestes seguirà fuetejant el litoral Mediterrani en les pròximes hores. Segons els pronòstics del Servei Meteorològic de Catalunya, les precipitacions predominaran aquest dilluns especialment a les comarques del Tarragonès, Garraf, Alt Penedès, Alt Camp i Baix Camp. Es podrien arribar a arribar als 80 litres per metre quadrat.