Fa un any

Aclarit un atropellament mortal a Madrid: dos detinguts per simular l’accident per cobrar l’assegurança

  • Van simular un atropellament per desviar i entorpir la investigació policial que es trobava realment davant un delicte d’assassinat

La Guàrdia Civil ha aconseguit aclarir un atropellament mortal ocorregut fa un any a Madrid i ha procedit a detenir dues persones com a suposats responsables d’haver simulat l’accident per cobrar l’assegurança de vida de la víctima.

Els fets es remunten al mes de setembre de l’any passat quan al Camino de Cuesta Alta, al terme municipal de Ciempozuelos, va aparèixer el cos sense vida d’un home. Agents del Sector de Trànsit es van personar al lloc i van iniciar una primera investigació entorn d’un suposat sinistre viari consistent en un atropellament a un vianant i posterior fuga de l’autor del lloc dels fets.

Alguna cosa no encaixava a l’escenari

La inspecció ocular realitzada al lloc dels fets va fer que els agents determinessin que el succés no havia passat de tal manera, sinó que s’havia simulat un atropellament per desviar i entorpir la investigació policial trobant-se realment darrere del fet un delicte d’assassinat.

En el marc de l’operació Butanos, es va obtenir el testimoni de persones pròximes a l’entorn de la víctima i els agents van identificar dues persones amb multitud d’antecedents i residents a la zona com a presumptes sospitosos.

Durant gairebé un any d’investigació han evidenciat que la víctima i els autors havien mantingut una relació d’amistat i que darrere del suposat atropellament accidental es trobava un pla que els implicats havien ordit per un mòbil econòmic, i havien arribat fins i tot a realitzar-li una assegurança de vida a la víctima, i un d’ells n’era el principal beneficiari.

Un dels autors ja fugia a l’avió

Davant la gravetat dels fets i davant la imminent sortida d’Espanya d’un dels autors, la Guàrdia Civil ha procedit a la seva detenció a la mateixa porta d’embarcament de l’aeroport de Barajas. L’altre ha sigut arrestat a l’establiment públic que els autors regentaven a Valdemoro.

Segons ha informat aquest divendres la Comandància de Madrid en una nota de premsa, els detinguts són veïns de Ciempozuelos, amb nombrosos antecedents per delictes relacionats amb la tinença il·lícita d’armes, estafa, robatori i tràfic de drogues.

La investigació continua oberta en el sentit de determinar el grau d’implicació d’altres persones com a encobridores del fet, i ja han sigut investigades dues persones per aquesta raó. Els detinguts han sigut posats a disposició de l’autoritat judicial competent.