Onada de calor

«El còctel incendiari actual és pitjor fins i tot que el de fa 18 anys»

El secretari d’Agenda Rural de la Generalitat, Oriol Anson, llança un avís a la població de cara als pròxims dies d’onada de calor: Catalunya no es pot permetre cap imprudència.

«A la gent que està de vacances només els podem recordar que, si volen continuar disfrutant dels boscos, millor que ara es quedin a casa».

Oriol Anson Fradera (Mataró, 1963) porta unes quantes dècades recorrent el territori. Primer com a jove enginyer tècnic agrícola, més tard des del sindicat Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i, des del 2007, com a responsable en diferents àrees de la Conselleria d’Agricultura. Des de fa uns mesos és secretari general d’Agenda Rural a la Conselleria d’Acció Climàtica, on afronta, reconeix, una setmana molt complicada. «Estem davant una situació molt preocupant que afecta la immensa majoria del territori català. Només es pot demanar molta prudència a la gent i que els ciutadans s’abstinguin els pròxims dies d’anar al bosc o al camp tret que sigui absolutament imprescindible», avisa.