Sumari

La policia investiga si els agressors de Samuel van eliminar proves en una segona reunió

  • Primer es van ajuntar alguns dels participants en la pallissa mortal per parlar del que havien fet

  • Una hora després, van acudir tots els implicats a una altra cita lluny de Riazor

EFE / CABALAR

Els participants en la pallissa mortal a Samuel Luiz el passat 3 de juliol es van reunir en dues ocasions aquella mateixa matinada, després de l’agressió. Primer, segons va relatar el comissari en cap de la Brigada Provincial de la Policia Judicial de la Corunya, Pedro Ramón Agudo, ho van fer alguns dels atacants per parlar dels fets, però «sense penediment», només per recordar els cops que li havien donat al jove –i també a Ibrahima, el senegalès que va intentar protegir-lo. Es van reunir cap a les quatre del matí en un parc públic, lluny de Riazor, en el qual hi havia més gent que va poder explicar als investigadors de què havien parlat i en quins termes.

De la segona reunió, els agents saben que va ser sobre les sis del matí, en un altre lloc també allunyat, i que hi van acudir «tots els agressors». Fonts pròximes a la investigació van explicar ahir a aquest diari que sospiten que els joves podien haver queda per destruir proves i/o per intentar evitar que els relacionessin amb la brutal pallissa, ja que sabien que havien deixat malferit Samuel, a qui havien donat cops de puny i puntades de peu i havien agredit amb un objecte metàl·lic al cap i una ampolla de vidre.

A diferència de la primera reunió, els agents no tenen testimonis directes –a part dels participants– que puguin revelar el contingut de la trobada, de manera que intentaran esbrinar-lo a través de la informació als mòbils. Aquest treball serà laboriós, ja que els detinguts van esborrar part del contingut abans d’entregar-los als agents, uns elements que la Policia Nacional intenta recuperar, ja que té permís del Jutjat per fer una còpia total dels dispositius i això implica fotos, vídeos, àudios, missatgeria instantània i xarxes socials, entre altres aplicacions.

Els investigadors tenen constància d’aquestes dues cites perquè van seguir els passos dels agressors a través de les càmeres de seguretat. De la primera reunió van parlar alguns dels participants i també testimonis, que van ser els que van explicar als agents que el primer detingut –el que anava amb la seva nòvia i va increpar Samuel i la seva amiga Lina perquè estaven fent una videotrucada– es va referir a la víctima com «un maricon» quan ja s’havia produït l’agressió. Segons ha pogut saber aquest diari, al sumari consta també que, al parc, aquest jove va tenir un enfrontament amb unes noies lesbianes a les quals va insultar. La Policia manté oberta la investigació i no descarta que es produeixin noves detencions, tot i que els agents necessiten acreditar la seva participació en la baralla.

Ni beguts ni drogats

Sobre si tots o algun dels detinguts va al·legar davant els agents que havia begut o que s’havia drogat abans de la brutal agressió a Samuel, Agudo va assegurar a aquest diari que no, que «en cap moment» van fer referència a aquest extrem. Els agents esperen ara els resultats de les proves d’ADN per saber si l’objecte metàl·lic del qual es van apoderar en el registre de la casa del menor que té antecedents és el que es va utilitzar per agredir al cap a Samuel. També per l’anàlisi dels pantalons de la víctima, en els quals apareixen rastres genètics de quatre persones que no són els dos primers detinguts: ni el noi que anava amb la seva nòvia ni el seu amic, el que va sortir del pub El Andén amb una ampolla amagada dins la roba i que va tirar al terra la víctima, agafant-lo del coll per darrere. La Policia Nacional ja té les proves d’ADN que incriminen aquests dos joves, que van ser remeses a la instructora del cas.