contra una xacra social

Entren en acció els advocats d’ofici per a les víctimes de violència masclista

  • Es compleix el primer mes de l’obligatorietat que un lletrat assisteixi la víctima mentre presenta la denúncia a comissaria

Sant Boi 25/07/2021 Sociedad. Abogada de ofici en acción. Se llama Cuca. Accediendo a la comisaría de mossos d’esquadra de Sant Boi. AUTOR: MANU MITRU / MANU MITRU (EPC)

El telèfon va sonar a les quatre de la tarda de diumenge 25 de juliol. Montserrat Pareja havia dinat feia poc. És una de les advocades que aquell dia estaven de guàrdia en el torn d’ofici de violència masclista del Col·legi de l’Advocacía de Barcelona. El seu interlocutor era un mosso d’esquadra de la comissaria de Sant Boi. L’agent li va comunicar que s’havia presentat a les dependències policials una dona d’origen estranger amb la intenció de denunciar el seu marit per haver-la amenaçat amb una arma blanca. Des de l’1 de juliol, a Catalunya és obligatori que les víctimes d’aquest tipus de delicte siguin assistides per un advocat a la comissaria per interposar denúncia. Abans era una recomanació. «Que sàpiguen que no estan soles», comenta la lletrada.