Un centenar d’efectius de l’UME ja actuen a l’incendi de La Rioja

Les flames no han afectat els nuclis urbans pròxims, tot i que preocupa que el vent pugui agreujar la situació

Un centenar d’efectius de la Unitat Militar d’Emergències (UME), procedents de la base de Saragossa, ja actuen en l’incendi forestal declarat aquesta tarda a la muntanya Yerga, entre els municipis de La Rioja de Villarroya, Quel i Autol, on fins ara han cremat unes 200 hectàrees de massa poblada d’arbres.

El Govern de La Rioja ha assenyalat que els membres de l’UME s’han sumat, cap a les 23:30 hores d’aquest diumenge, a l’extinció de l’incendi, en què ja treballen ¡60 persones més entre les tasques d’extinció, coordinació i logística.

Els mitjans aeris, al fer-se de nit, s’han retirat i s’han establert torns per assegurar la presència d’equips de treball fins que es faci de dia i puguin tornar a volar.

L’incendi, del qual encara no es poden precisar les causes ni el nombre de focus que té, s’ha detectat cap a les 18:10 hores i, ara per ara, no ha afectat els nuclis urbans situats als voltants de Yerga, a la Rioja Baixa.

Als serveis d’extinció els preocupa la velocitat i la direcció del vent a la zona, ja que això pot influir en les tasques per controlar l’incendi.