La desescalada fallida

Sant Cugat i Sant Ildefons, dues cares de la cinquena onada

  • Sant Cugat aconsegueix detectar casos positius pels tests de la sanitat privada i les ganes d’anar-se’n de vacances

  • A Sant Ildefons (Cornellá), el problema està en arribar a final de mes: «Hi ha gent que si es contagia, no menja», se sincera una sanitària.

Cornellà. 16.07.2021. El CAP de Cornellà davant la nova onada de COVID19. Jefferson i Chirley amb la seva filla a la sala d’espera del CAP Foto Robert Ramos / Robert Ramos (EPC)

Té 22 anys i fa uns dies que li fa mal el cap. El Jefferson fa uns minuts que espera el resultat d’un test d’antígens que s’acaba de fer al CAP de Sant Ildefons, a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat). Viu en una habitació diminuta amb la seva dona i la seva filla de tres anys. No té feina fixa ni papers. Per això, quan li diuen que s’ha infectat del coronavirus es desencaixa. Mira a terra i se’ls escapa un sospir amb la mirada perduda. «¿Què fem ara?¿Com mengem?», li resa a la seva dona. També a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) es fan proves d’antígens en un pavelló municipal. Gairebé no hi va gent de vint anys. Els sanitaris no s’ho poden creure, però dos adolescents que xerren en una escala hi tenen la resposta. «És que aquí els joves tenim moltes ganes de sortir de festa, de viure l’estiu. És clar que es poden confinar, però la gent no vol saber si és positiva, no vol arruïnar-se l’estiu». L’onada pandèmica és la mateixa. Però no és igual en un barri que en un altre.