Pluges localment fortes

Avís de tempestes i calamarsa a Catalunya amb altes temperatures

FERRAN NADEU

El temps estable, amb cel poc ennuvolat o assolellat, predominarà en la majoria del país aquest dimecres, en què al llarg del dia es produiran tempestes localment fortes al sistema Ibèric, Pirineu i a la meitat nord de Catalunya, tot i que el més significatiu, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), seran les altes temperatures que afectaran en particular la vall del Guadalquivir i les Canàries.

A Catalunya, concretament a Barcelona, Girona i Lleida, hi ha risc de tempesta i calamarsa a Barcelona.

Al conjunt d’Espanya

En concret, les temperatures continuaran pujant al conjunt d’Espanya i els termòmetres arribaran fins als 38 graus centígrads en punts de la vall del Guadalquivir, com Còrdova, Sevilla i Jaén, on l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat l’avís de risc (groc) per màximes molt altes.

A més, també ha avisat al nord-est peninsular per risc (groc) per tempestes i calamarsa, que afectaran en particular Terol, Lleida, Girona, Barcelona i Castelló. Mentrestant, al sud de les illes de Tenerife i Gran Canària tindran risc per vents del nord-est amb força 7 i, tot i que sense avís de risc, també les temperatures altes seran molt altes per a l’època a l’arxipèlag.

En general, en gran part del país predominarà el cel poc ennuvolat o amb nuvolositat d’evolució, així com amb alguns intervals ennuvolats al nord de Galícia i Cantàbric; entorn de la desembocadura de l’Ebre, Estret, Alborán i les Canàries s’esperen intervals ennuvolats.

Boires

A les meitats nord i est de l’interior de la Península hi haurà una mica de nuvolositat d’evolució, excepte en zones del terç occidental, que estarà més clar.

Existeix la possibilitat d’alguna precipitació feble a la serralada Cantàbrica occidental i d’algun xàfec o tempesta a les muntanyes del terç oriental peninsular i de les illes Canàries, en general, febles i aïllats, més probables al sistema Ibèric oriental, el Pirineu i meitat nord de Catalunya, on podrien ser localment forts.

Així mateix, l’Aemet assenyala que poden haver-hi bancs de boira matinals a l’interior de Galícia i al Cantàbric, així com al litoral català i Alborán, i hi haurà calitja a les zones altes de les Canàries.

Temes:

Pluges Calor