Campanya d’immunització

Galícia inicia l’assaig clínic pediàtric de la vacuna de Pfizer en menors de 12 anys

Els primers voluntaris ja van rebre la seva primera dosi ahir i al llarg de la setmana es completaran les immunitzacions dels 25 participants en aquesta primera fase

El Sergas va iniciar aquesta setmana l’assaig clínic en menors de 12 anys amb la vacuna de Pfizer-BioNTech que s’està portant a terme a l’Hospital Clínic de Santiago. Els primers voluntaris ja van rebre aquest dilluns la primera dosi de la vacuna o del placebo, mentre que al llarg de la setmana es completaran les 25 immunitzacions previstes en aquesta primera fase, en nens d’entre 5 fins als 12 anys. En fases posteriors, s’anirà desescalant en edats fins a arribar a nens de 6 mesos i als 55 participants.

Es tracta d’un estudi doble cec que consisteix que a una part dels nens se’ls subministrarà, en un primer moment, un placebo. Els participants rebran una injecció amb un interval aproximat de tres setmanes i aquells que rebin placebo (un terç) tindran oportunitat de rebre la vacuna dins de l’estudi.

L’Hospital Clínic de Santiago és l’únic centre sanitari gallec a participar en aquest estudi mundial que busca aprofundir en l’avaluació de la seguretat, tolerabilitat i immunogenicitat de la vacuna Pfizer-BioNTech Covid-19 en la prevenció d’aquesta malaltia en nens sans de 6 mesos a 11 anys inclosos.

En aquest assaig del Sergas participaran 55 nens sans que formaran part de l’estudi mundial en el qual està previst que s’incloguin 4.644 nois, 557 d’aquests a Espanya. Per portar-lo a terme, es planifiquen visites de control i hi haurà un període de seguiment de dos anys a cada nen. Als pares i cuidadors se’ls demana que registrin qualsevol canvi en la salut dels menors en un diari electrònic que se’ls facilita.