Menys ucis

La pressió assistencial comença a remetre a Catalunya

Descendeix tant el nombre de persones ingressades com l’ocupació de les ucis

La pressió assistencial sembla donar una treva a Catalunya, on altres indicadors epidèmics continuen estancats lleugerament en les últimes 24 hores. Des d’ahir, s’han diagnosticat 1.806 contagis i s’han notificat 19 morts per Covid. Però cedeix la pressió als hospitals. La situació dels pacients crítics, que està ocasionant un gran esforç assistencial, millora: va baixar ahir de la xifra de 500 i avui continua baixant. Avui hi ha 489 ucis ocupades, nou menys que ahir. Quant a les persones ingressades, són 31 menys. Són dades en què es fixa el Procicat a l’hora de decidir més obertures, però pel que sembla no són suficients com per donar més aire a la restauració, una cosa que s’ha ajornat fins al 10 de maig.

Segons les dades actualitzades aquest divendres pel Departament de Salut, la velocitat de propagació del virus (Rt) segueix en 1,04, una centèsima més, cosa que indica que cada 100 infectats contagien una mitjana de 104 persones. A partir d’un punt es considera que el virus està en expansió.

El risc de rebrot (EPG), que mesura el creixement potencial de l’epidèmia, baixa després de diversos dies de pujada, tot i que mínimament: passa de 292 a 291. 

El número total de casos confirmats a Cataluya per tota mena de proves és de 649.545, 1.806 dels quals es van diagnosticar ahir. Quant a la xifra de morts, són 19 més, amb un total des de l’inici de la pandèmia, el febrer del 2020, de 21.859.

La positivitat, és a dir, el percentatge de positius en proves PCR i test d’antígens, se situa en el 6,37%, una centèsima més que el dia anterior. L’OMS assenyala el 5% com a llindar de control de l’epidèmia.