Aquestes són les 50 persones que estan canviant el món segons ‘Time out’

Ada Colau i José Andrés, els dos únics espanyols a la llista de ‘Future Makers

A la llista també hi apareix la periodista i bloguera establerta a Barcelona Tania Adam

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el xef José Andrés són els dos espanyols que figuren a la llista de 50 persones que estan canviant el món, segons la revista ‘Time out internacional’. La llista dels 50 Future Makers, elaborada obtenint l’opinió d’editors, redactors i lectors de les 328 ciutats on la revista té presència, inclou una sèrie de persones que, pel seu activisme o la seva responsabilitat pública, fan més possible la transformació cap a un món i unes ciutats més sostenibles, més diverses i més igualitàries.

En aquesta llarga llista de persones amb una visió innovadora hi ha artistes, activistes, polítics, urbanistes, empresaris, músics, arquitectes... A més de Colau i Andrés, també hi figura la periodista i bloguera nascuda a Moçambic i establerta a Barcelona des del 2004 Tania Adam.

Colau és una de les tres alcaldesses ‘constructores de futur’. També hi apareixen Femke Halsema, alcaldessa d’Amsterdam, i Anne Hidalgo, de París. De l’alcaldessa de Barcelona, la revista destaca el seu esforç per recuperar espai per als vianants i el seu treball per aconseguir un millor equilibri a la ciutat entre les necessitats del turisme i les dels ciutadans. I augura que «Barcelona se sentirà aviat una ciutat d’una altra era».

D’Andrés s’afirma que «és millor resolent crisis que la majoria de governs» i destaca la tasca de la seva oenagé World Central Kitchen per subministrar aliments en crisis humanitàries. ¿Com canvia el xef el món? «No només apareixent quan es produeixen desastres, sinó reinvertint en comunitats, millorant la seguretat alimentària i creant llocs de treball», respon la revista.

D’Adam la revista destaca la seva tasca a Radio Africa Magazine a l’hora donar a conèixer la riquesa i diversitat de la cultura africana a Europa i la seva lluita contra el racisme i el desconeixement.

Entre la cinquantena de persones que figuren al ‘top’, trobem noms com Susana António i Angelo Campot, que han creat una comunitat d’àvies artesanes a Lisboa i veuen l’edat com un superpoder; Camille Walala, l’artista que pinta els carrers de Londres per donar-los color i optimisme; Yip Pin Xiu, la nedadora paralímpica de Singapur i la seva croada per donar visibilitat a les persones amb diversitat; Rajagopalan Vasudevan, el professor de química indi que pavimenta carreteres amb plàstics vells; Hilda Flavia Nakabuye, l’activista pel clima d’Uganda, i Leslie Barbara Butch, DJ i model parisenca que lluita contra la grassofòbia.