Visita oficial

Els Reis acaben avui la seva visita a Andorra

  • És la primera vegada que un monarca espanyol acudeix a territori andorrà de forma oficial

Els Reis conclouran aquest divendres el seu històric viatge d’Estat a Andorra amb diversos actes, en què coneixeran el model educatiu del país pirinenc i el seu patrimoni cultural, i recorreran la localitat d’Ordino.

Felip i Letizia visitaran l’escola María Moliner, una de les sis escoles públiques espanyoles que hi ha al principat, on conversaran amb professors i alumnes. Després de visitar l’església de Santa Coloma, on destaquen els frescos romànics rehabilitats, es desplaçaran a Ordino, a uns 15 quilòmetres d’Andorra la Vella. En aquest poble de muntanya, el president del Govern andorrà, Xavier Espot, els oferirà un dinar, i completaran la jornada a la tarda amb la visita al museu sobre la vida tradicional andorrana.

El Rei va transmetre ahir, dijous, la seva «sincera gratitud» al poble d’Andorra per haver sigut terra d’acollida i d’adopció per a molts espanyols, tant del bàndol republicà com franquista, que van buscar refugi a causa de la Guerra Civil.

En la primera visita oficial d’un monarca espanyol al principat, Felip VI va mostrar el seu agraïment al país «veí i germà», del qual va valorar que s’hagi convertit, com Espanya, en «un Estat de dret plenament democràtic» després que fos reconegut per l’ONU el 1993, a l’aprovar la seva constitució.