Els consumidors més atents o preocupats per la seva salut hauran percebut que, des de fa algun temps, certs productes del supermercat contenen una espècie de semàfor de colors, amb lletres de la A a la E, que indiquen el valor nutricional de l’aliment. És més fàcil trobar els productes que obtenen bona puntuació, com els iogurts sense sucre, i brilla per la seva absència en l’anomenat menjar porqueria. A més, no lluirà en l’oli d’oliva i potser tampoc en ibèrics com el pernil, fet que ha revifat les crítiques cap a l’etiquetatge frontal anomenat Nutriscore, que el Govern vol implantar abans d’abril. El propòsit és millorar els hàbits de consum i disminuir la ingesta de sucre i productes processats que hi ha darrere dels alts índexs d’obesitat.
Nutrició, nou etiquetatge
L’exclusió de l’oli i el pernil revifen les crítiques contra Nutriscore
El primer aliment ha sigut omès del semàfor nutricional i la patronal del porc ibèric demana el mateix tracte per als seus productes
Els nutricionistes avisen que aquestes excepcions demostren les fallades de l’etiquetatge i les pressions de la indústria

El més llegit
- Detenen una parella amb sis primats bebès ocults als genitals
- Mor Enric Morist, el somriure enmig del desastre
- Richard Gere es passeja per Gràcia
- Cops baixos i notícies falses: l’hora del fang abans del conclave
- Causes de l’apagada i solucions perquè no es repeteixi: els experts vaticinen què passarà a partir d’ara a Espanya