mort en geriàtrics

«Que ens demanin perdó per les morts de Tremp no ens serveix»

  • Els responsables de Salut Pública de Lleida assumeixen errors de gestió i demanen disculpes als familiars dels 61 residents morts a la residència Fiella de Tremp per un brot descontrolat de coronavirus.

  • Els Mossos d’Esquadra continuen interrogant familiars i treballadors per ordre del Fiscal de Lleida, que investiga si es va cometre un delicte d’homicidi imprudent.

  • Fonts del centre expliquen a EL PERIÓDICO que la fundació Fiella no respectava els protocols anti-Covid abans que esclatés el brot: no es complien les quarantenes ni es prenia la temperatura

Tremp Pallars Jussa Lleida 14 10 2020 Foto Jordi V Pou / Foto JordiV Pou

«Si avui tornés a passar el mateix, canviaríem moltes de les coses que vam fer», vam cometre errors i n’hem après, «perdó, ho sento moltíssim». Aquestes són algunes de les paraules que van pronunciar tres alts responsables Salut a Lleida durant la setmana de l’11 al 17 de gener davant els familiars dels 61 avis morts a la residència Fiella de Tremp (Pallars Jussà). «A mi, el seu perdó no em serveix de res», explica una de les familiars que va assistir a aquestes trobades. Segons expliquen els fills dels difunts, els tècnics de la Generalitat van explicar que abans de la detecció del primer brot el geriàtric no aplicava correctament els protocols anti-Covid. Unes afirmacions que confirmen fonts de la residència. La Conselleria de Salut no ha volgut fer declaracions sobre el tema.