Eleccions catalanes

Correus obre més oficines a la tarda per facilitar el vot

Totes les oficines de Correus de Catalunya obriran des d’aquest dilluns i fins al pròxim dijous també a la tarda, de 16.30 a 19.45 hores, per facilitar el vot per correu en les eleccions catalanes del 14 de febrer. Així, a més de les cent oficines de Correus de Catalunya que habitualment obren a la tarda, també obriran fins dijous en aquest horari aquelles oficines que habitualment no tenen horari vespertí. 

Segons ha informat Correus en un comunicat, aquesta mesura reforça la ja presa anteriorment que ampliava l’horari a totes les oficines, amb avanç de l’obertura i extensió de l’horari de tancament. Així mateix, 102 oficines obren els dissabtes (de 9:00 a 14.00 hores) i tots els dies festius locals des del 25 de gener fins a l’acabament del procés electoral.

Correus assenyala que les esperes a l’exterior de les oficines que s’estan produint en alguns casos «es deuen a les mesures de seguretat Anti-Covid dictades per les autoritats sanitàries que limiten considerablement els aforaments en espais tancats». Afegeix, no obstant, que des de Correus s’han activat una sèrie d’accions i mesures per agilitar els tràmits del vot per correu. 

«S’ha procedit a obrir totes i cada una de les finestretes disponibles i fins i tot s’estan habilitant finestretes exclusives per a eleccions i, quan l’afluència ho requereix, s’instal·len al vestíbul taules addicionals específicament destinades a gestionar el vot per correu», explica Correus, que recomana l’ús del sistema de cita prèvia que ja funciona a 89 oficines de Catalunya.

Així mateix, Correus ha ampliat fins a 1.500 els contractes de reforç per garantir el compliment de totes les obligacions de servei públic que li són encomanades durant els processos electorals.