Animals de companyia

Els gossos com a possible barrera contra la Covid-19

  • La por que els animals de companyia poguessin transmetre el coronavirus va ser una de les moltes incerteses que va generar la pandèmia de la Covid-19, i més quan es van confirmar casos en diversos tigres i lleons de diferents zoològics del món, i brots en granges de visons.

  • No obstant, respecte als gossos, un estudi conclou no només que no contagien aquest virus, sinó que poden oferir als amos protecció encreuada davant el SARS-CoV-2.

una-dona-passeja-el-gos-pel-parc-de-l

Una de les moltes incerteses que provoca la pandèmia de la Covid-19 és si els gossos i gats poden contagiar-se i propagar la malaltia, atès l’origen animal del coronavirus que la causa. Ja el mes de març passat, la Reial Societat Canina alertava de l’augment de l’abandonament de gossos per temor de la Covid-19 i reclamava més sancions. I això malgrat que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ja havia sortit al pas assegurant que no hi havia evidència científica que els animals de companyia transmetessin la malaltia. No obstant, l’ombra continua planant sobre els gossos i gats, sobretot després de començar a detectar-se brots en granges de visons i la confirmació del SARS-CoV-2 als lleons del zoològic de Barcelona i en un tigre de Nova York.