Polèmica després del cas de Múrcia

El conseller de Ceuta confirma que es va vacunar però no dimiteix

  • Aclareix que s’han vacunat deu persones de la Conselleria però que s’ha seguit el protocol «al peu de la lletra»

El conseller de Sanitat del Govern de Ceuta, Javier Guerrero (PP), ha confirmat aquest dijous que s’ha vacunat fa «tres o quatre dies» de la Covid-19 però ha advertit que no presentarà la seva dimissió perquè no ha «incomplert» cap protocol, ja que és «personal de salut pública que treballa en la gestió directa de la pandèmia». En una compareixença de premsa, el conseller ceutí ha sortit al pas de les declaracions del diputat de Caballas a l’Assemblea de Ceuta, Mohamed Alí, qui va denunciar en el seu compte de Twitter que tenia constància que Guerrero i altres membres del seu departament s’havien vacunat sense correspondre’ls.

El conseller ha aclarit que de la Conselleria de Sanitat s’han vacunat deu persones però que s’ha seguit el protocol «al peu de la lletra». 

Javier Guerrero s’ha defensat de les acusacions partint d’un epígraf del punt 2 de la vacunació «on es recull que s’ha de vacunar el personal de salut pública que treballa en la gestió directa de la pandèmia i el personal i si analitzem aquest punt 2 soc personal sanitari de la Conselleria de Salut Pública, la màxima autoritat d’aquesta Conselleria i treballo en primera línia des de fa gairebé un any».

I ha detallat: «Ningú pot criticar-me no lluitar en primera línia des de fa gairebé un any, no m’ha preocupat les meves pors i temors, he estat en un gimnàs ple de positius, a l’hospital... però ha sigut la recomanació expressa dels meus tècnics el que va fer que decidís vacunar-me fa tres o quatre dies». Ha afegit que «no és cert» que s’hagi «saltat» cap protocol ni estratègia: «Jo no volia vacunar-me però els meus tècnics em van dir que si no em vacunava jo ells tampoc ho farien, sobretot pensant en la meva vulnerabilitat per la meva diabetis i tensió».

No obstant, ha assegurat que la seva vacunació i la de nou membres de la Conselleria més es va fer a l’Hospital Militar «sense cap incompliment, ni vulnerar res ni alterar cap protocol perquè s’ha vacunat el personal de salut pública que s’havia de vacunar partint del grup 2 i al punt de l’epígraf del Ministeri de Sanitat».

Guerrero ha aclarit que el president de la Ciutat, Juan Jesús Vivas (PP), li ha demanat explicacions i ha assegurat: «Les hi he donat i m’ha mostrat el seu total recolzament així com del Govern local perquè ells coneixen la meva feina i també saben que no volia vacunar-me».