La xacra de la violència de gènere

Pallisses, amenaces, drogues: l’historial delictiu de l’home que va agredir la seva ex amb àcid a Màlaga

José Arcadio D.N. serà jutjat el 27 de gener per agredir brutalment la mare del seu fill el 2016

José Arcadio D.N., àlies ‘el Melillero’, detingut per agredir amb àcid la seva exparella i a una amiga a Cártama (Màlaga), és un jove de 26 anys nascut a Melilla i amb un ampli historial delictiu que engloba tràfic de drogues, maltractament a les seves parelles, amenaces, robatori amb força i intimidació, delictes contra la seguretat viària i pertinença a grup criminal. Els investigadors mantenen que és un home violent.

L’agressió amb àcid de Cártama és l’últim episodi de la seva trajectòria delictiva i no és la primera vegada que ‘el Melillero’ té problemes de violència de gènere. L’agost del 2016 va clavar una pallissa a la seva llavors nòvia, amb qui té un fill. En aquella ocasió, l’individu es va trobar amb la víctima en una discoteca de Marbella i després de demanar-li explicacions pel motiu de trobar-se allà es va produir una discussió. Ell la va agredir, li va donar un cop de puny a la cara i la va tirar a terra, la va agafar pels cabells i la va arrossegar pels esglaons de la discoteca. La noia va poder escapar però ‘el Melillero’ la va atrapar i la va llançar sobre el capó d’un vehicle on li va clavar cops de puny per tot el cos. La dona va sortir fugint i es va trobar amb una patrulla de la Policia que la va acompanyar a un centre de salut. En dies posteriors, l’acusat li va demanar perdó per telèfon i li va dir que volia veure el fill que tenien en comú, però que davant la negativa d’ella la va tornar a trucar, aquesta vegada a través d’un número ocult, i la va injuriar i va vexar. Per aquesta causa té una ordre de recerca i captura vigent i se l’acusa de maltractaments, amenaces greus i vexacions injustes. Serà jutjat el 27 de gener.

Després de quatre dies de fuga, ‘el Melillero’, sobre el qual pesaven set ordres de recerca i captura, ha demostrat que té sang freda al volant i no l’espanta la velocitat i, tot i que s’ha vist acorralat en dues ocasions per la Guàrdia Civil i la Policia ha intentat fugir. De fet, la seva afició pels cotxes l’ha fet tenir almenys cinc sentències per conduir sense permís, entre el maig del 2013 i el 2016, i també ha estat immers en diversos procediments per delictes de la mateixa naturalesa i en què se li aplica la circumstància agreujant de multireincidència i se li demanen diferents penes de presó.

El 2018 va ser condemnat pel Jutjat Penal número 6 de Màlaga a tres anys de presó per un delicte d’atemptat i lesions així com a indemnitzar la víctima, un policia, per les lesions sofertes. Aquesta és una de les causes per les quals estava en recerca i captura per ingressar a la presó i complir l’esmentada condemna.