Tribunals

Cinc anys de presó per apunyalar un company de classe per insultar Mahoma

El noi admet que va intentar assassinar un alumne del seu institut de Torrevella, però assegura que «no tornaria a fer-ho»

Un jove pakistanès de 19 anys i resident a Espanya des de la infància va ser condemnat aquest dilluns a cinc anys de presó per intentar assassinar punyalades un company de classe d’un institut de Torrevella, a Alacant, per blasfemar contra la religió islàmica i insultar el profeta Mahoma. El president del tribunal de la Secció Setena de l’Audiència, amb seu a Elx, va dictar ‘in voce’ la sentència condemnatòria després de declarar-se culpable el jove a l’haver-se arribat a un acord de conformitat entre la fiscalia i l’acusació particular i la defensa de l’acusat, exercida per l’advocat Francisco Miguel Galiana Botella.

El fiscal demanava inicialment una pena de vuit anys de presó per un delicte d’assassinat en grau de temptativa, mentre que l’acusació particular demanava una condemna a 12 anys, al considerar que s’havia d’agreujar el càstig per haver comès el delicte per motius «racistes, antisemites o una altra classe de discriminació referent a la ideologia, religió o creences de la víctima». No obstant, després de l’acord es va retirar aquest agreujant i es va rebaixar a 5 anys la petició de pena.

La vista oral a penes va durar uns minuts i va acabar amb una breu declaració de penediment de l’acusat, que va assegurar que «no tornaria a fer-ho». A més dels cinc anys de presó, el jove haurà d’indemnitzar la víctima amb 11.000 euros per les lesions i danys morals soferts, i durant nou anys no podrà acostar-se al jove apunyalat a menys de 300 metres, ni tampoc comunicar-se amb ell.

Agressió en plena classe

Els fets reconeguts en el judici pel jove estudiant van ocórrer cap a dos quarts de nou del matí del 29 d’octubre del 2019 a l’institut Torrevigía número 5 de Torrevella. Quan amb prou feines quedaven deu minuts perquè s’acabés una classe d’anglès, l’acusat, que tenia llavors 18 anys, es va aixecar de la cadira i es va acostar per darrere a un company de classe, de 17 anys, amb la intenció de matar-lo «per una blasfèmia» contra la religió islàmica que professa l’acusat. A l’arribar al pupitre del seu company va començar a agredir-lo amb un ganivet de pernil de 27 centímetres de fulla i 13 centímetres de mànec que portava guardat a la motxilla i havia agafat el dia anterior del seu domicili.

L’alumne atacat de forma sorprenent va rebre una primera punyalada al costat de dret sense que pogués defensar-se i a continuació una altra per l’esquena a l’altura del cor.

L’acusat no va poder clavar-li més ganivetades al company de classe perquè es va doblegar la fulla però sí que va començar a colpejar-lo amb l’arma blanca a la cara. Altres estudiants van aconseguir reduir l’atacant i separar-lo de la víctima. L’agressor va ser detingut a l’institut i el menor va ser hospitalitzat a causa de les lesions d’arma blanca, unes de les quals li va afectar un pulmó.

El processat es troba en presó des del 31 d’octubre del 2019 i allà seguirà després d’avançar dilluns el tribunal la sentència de cinc anys de reclusió.

Diu que feia dos anys que rebia insults

El jove estudiant condemnat a cinc anys de presó per apunyalar un company de classe va declarar al seu dia al Jutjat d’Instrucció número 1 de Torrevella que feia dos anys que rebia burles i insults d’altres estudiants, alguns sobre Mahoma, i que n’estava «fart». D’altra banda, el menor agredit va negar els insults i va dir que l’acusat era «molt radical» quan mantenien debats sobre temes religiosos.

Temes:

Musulmans