«La nostra feina consisteix en el fet que tothom es pugui acomiadar dels seus pròxims quan moren. Els vestim, els maquillem, els arreglem... perquè hi pugui haver un adeu. I això és el que la pandèmia del coronavirus no ens deixa fer. Ens impedeix fer la nostra feina». Així respon Carlos Romera, funerari de Mataró, a la pregunta de com el coronavirus ha impactat en la seva rutina professional. Aquests treballadors han retirat cadàvers dels hospitals quan es van omplir les cambres frigorífiques del dipòsit de cadàvers i van assistir a residències on els avis morien a grapats. La mortalitat es va disparar, i ells van ser els pocs que la veien cada dia. Però el que els ha fet més mal no ha sigut l’augment de feina, sinó haver de dir a les famílies que l’últim adeu no és possible.
Funeraris en temps de Covid: «No podem fer la nostra feina»
«El pitjor no són les morts, el pitjor és saber que les famílies no se’n podran acomiadar», expliquen els funeraris, que insisteixen que la seva feina consisteix a garantir l’últim adeu, ara impossible
El protocol Covid per evitar infeccions obliga que les persones mortes per aquesta malaltia s’hagin de mantenir tancades en bosses i taüts sense poder ser vistes pels seus familiars.
Temes:
El més llegit
- La Generalitat convocarà una oferta d’ocupació pública de més de 7.000 places
- José Elías ho deixa clar: en què invertir per tenir rendibilitat sense riscos
- L’Agència Tributària oferirà una ‘declaració exprés’ de la renda a 4,4 milions de contribuents
- Collboni defensa el model i la gestió del turisme a BCN
- La Sindicatura de Comptes proposa reduir en 50.000 euros la subvenció electoral de Junts