POBRESA ENERGÈTICA

Protestes pels talls de llum en plena onada de fred

  • Els veïns de Sant Roc, a Badalona, van encendre dissabte a la nit diverses fogueres al carrer per denunciar l’enèsima apagada enmig de la borrasca ‘Filomena’.

  • A Barcelona, veïns del Raval s’organitzen també per exigir a la companyia elèctrica, que acaba d’apujar la factura un 27%, que renovi una xarxa que consideren obsoleta.

Les imatges d’una Cañada Real absolutament nevada, aïllada per les conseqüències de la borrasca i sense llum des del mes d’octubre passat han fet aquest cap de setmana la volta al món. Una crisi humanitària en plena comunitat de Madrid que ha portat Olivier De Schutter, relator especial de l’ONU sobre pobresa extrema i drets humans a cridar l’atenció a Espanya per incomplir els tractats internacionals. Tot i que aquesta és la situació més extrema, aquesta barriada madrilenya no és l’única a Espanya que pateix una situació de pobresa energètica severa; on els seus veïns tenen sostre, però no electricitat per endollar una estufa. Desenes de veïns Sant Roc, a Badalona, que fa més d’un mes que tenen talls de llum diaris, van sortir la nit d’aquest dissabte al carrer per dir prou, encenent diverses fogueres en senyal de protesta, però també per escalfar-se.