La DGT organitza a Zamora un taller de col·locació de cadenes de neu exclusiu per a dones

  • Vol incloure la «perspectiva de gènere» en aquesta formació, programada per al pròxim 19 de gener

fcasals41153066 nieve171201194231

Zamora acollirà el 19 de gener un taller de col·locació de cadenes per a dones. Una formació en la qual les participants aprendran a triar les cadenes o pneumàtics més adequats, posar les cadenes de manera correcta i circular amb neu per fer-ho de manera segura. 

«Independentment que la dona, disposi o no d’un permís de conduir, és convenient que rebi aquesta formació perquè, arribat el moment, pugui realitzar el muntatge de cadenes al vehicle que condueix o en el que viatja», expliquen des de la Direcció General de Trànsit.

Segons justifica la Direcció Provincial de Trànsit de Zamora, durant els dos últims anys van realitzar vuit tallers d’aquest tipus a la província i a prop del 90% dels assistents eren homes. «La participació de les dones ha sigut molt baixa i aquestes, la gran majoria escoltava la teoria, però amb prou feines participava a la pràctica», afegeixen.

D’acord amb les dades aportades per la DGT, els homes a Zamora capital disposen del permís de conduir en un percentatge major el de les dones, malgrat que la població femenina és superior. 

A més, d’acord amb les estadístiques, «la mobilitat de les dones és molt diferent de la dels homes, realitzen més trajectes però més curts, utilitzen més la intermodalitat i el 70% dels trajectes realitzats són de mobilitat de la cura». 

«Si a això hi sumem que el gènere és un diferenciador important en la mobilitat, que existeix una masculinització del transport, a més d’una discriminació cap a la dona conductora, amb aquests tallers hem volgut incloure la perspectiva de gènere i treballar únicament amb i per a elles», conclouen.

Inscripcions

El taller tindrà lloc el  dimarts 19 de gener a les 16.00 hores a les pistes de trànsit, situades a l’avinguda Príncipe de Asturias i camí de Las Llamas. Serà impartit per agents de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil i personal de la Direcció Provincial de Trànsit de Zamora. L’aforament és limitat a 15 assistents i les dones interessades han de realitzar la seva inscripció i el correu jcastro@dgt.es.  

Compartir l’article