Apostes ‘online’, la pandèmia invisible

La ludopatia associada al mòbil i l’ordinador ja suposa el 26% de les visites als especialistes, quatre vegades més que al 2010

  • El 27% dels jugadors ‘online’ a Espanya tenen entre 18 i 25 anys, amb un creixement del 13% en només dos anys

  • El Govern limita la publicitat dels jocs d’atzar però els experts demanen campanyes de prevenció per evitar «pensaments màgics»

Diuen que una vegada dins, sortir et sembla impossible. Entre d’altres, perquè no vols abandonar aquest estat d’emoció constant, d’adrenalina en cada decisió. Apostar té aquest pressentiment, el fet de no saber, de quedar a mercè de situacions alienes, incontrolables. L’atzar és un joc, però pot derivar en una addicció. I el testimoni dels que han passat per allà coincideix a descriure un atzucac, un camí que acaba en la soledat, la ruïna i qui sap, una altra addicció com l’alcohol, el sexe o les drogues. Se l’anomena personalitat addictiva. El Govern ara ha posat límit a la promoció de les activitats de joc que operen al marge de les loteries que ja controla l’Estat. Ara aquestes empreses seran menys visibles, ¿però n’hi haurà prou per evitar que cada vegada més joves s’exposin a una vida a la corda fluixa? A Bellvitge, per exemple, el nombre d’addictes al joc ‘online’ s’ha multiplicat per quatre en només 10 anys.