A l’Alt Empordà

Un camioner begut condueix 11 km en sentit contrari per l’AP-7 a Girona

El vehicle circulava sense el pneumàtic de la roda posterior dreta, que portava únicament la llanta

Els Mossos d’Esquadra van detenir diumenge un home de 30 anys per conduir un camió en contra direcció durant 11 quilòmetres per l’AP-7, sense un pneumàtic de la roda posterior dreta, que portava únicament la llanta, i begut a l’Alt Empordà (Girona).

Segons han informat els Mossos aquest dimecres en un comunicat, el conductor circulava cap a les dues de la matinada en sentit contrari, només amb els llums de posició de davant, i quan va advertir de la presència policial va fer una maniobra brusca i va abandonar l’autopista per la sortida 4.

Els agents van immobilitzar el camió al peatge i van demanar al conductor que baixés de la cabina, però aquest s’hi va negar i «va mostrar una actitud alterada i agressiva cap als policies.

Diverses ampolles

El conductor presentava «símptomes evidents» d’estar begut i en el registre del vehicle els Mossos van localitzar ampolles de conyac, cerveses i altres begudes alcohòliques; a més, van constatar que havia circulat més hores de les permeses i que no havia respectat el descans obligatori.

Per aquests fets, el conductor va ser detingut com a presumpte autor d’un delicte de conducció temerària, originar un greu risc per a la circulació, conduir sota els efectes de l’alcohol i negar-se a sotmetre’s a les proves d’alcoholèmia, i diumenge va passar a disposició del jutge d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres (Girona), que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Temes:

Trànsit