FINS I TOT EN GIMNASOS

Protecció Civil insisteix que s’utilitzi la mascareta per fer esport

Només exceptua la pràctica esportiva d’alta intensitat, que s’ha de fer a l’aire lliure

undefined21571472 barcelona 17 02 2013 mitja marato de barcelona en la fo201201124300

Protecció Civil de la Generalitat ha insistit aquest diumenge que l’ús de la mascareta «sempre» és obligatori en la pràctica esportiva, excepte en aquelles disciplines d’alta intensitat, que s’hauran de fer a l’aire lliure. Imma Solé, subdirectora de Protecció Civil, ha explicat aquest diumenge en una entrevista a RAC-1 aquesta excepció respecte a la pràctica esportiva, d’acord amb la resolució que dissabte va publicar el Diari Oficial de la Generalitat sobre les noves limitacions per frenar la pandèmia del coronavirus.

Solé ha confirmat, a més, que els gimnasos ubicats a l’interior de centres comercials podran estar oberts, al contrari que els restaurants situats allà, però perquè s’obliga que la practica esportiva es faci sempre amb mascareta.

La subdirectora de Protecció Civil ha justificat també que es puguin fer desplaçaments a segones residències perquè els mateixos se solen fer amb les persones amb les quals es conviu. «Si ens movem en bombolla i amb mesures, aquesta mobilitat no incrementa els contactes –ha incidit–. És similar al que fas a casa teva [...] El que nosaltres plantegem és una mobilitat en aquest format».

Solé ha argumentat que també s’ha inclòs en la resolució que es pugui mantenir contacte amb «persones pròximes» en aquestes festes de Nadal perquè «de vegades hi ha persones que són molt pròximes a tu i que no són família directament». «Fa referència a aquestes relacions tan estretes, amb un vincle», ha remarcat.

Protecció Civil, ha informat, manté la seva agenda que el dia 28 es revisin les mesures publicades en el DOGC, tot i que no ha descartat que si l’evolució de la pandèmia ho aconsella, s’estudiïn altres limitacions abans d’aquesta data.