La UE tanca un acord amb Moderna per a la compra de fins a 160 milions de dosis

La Comissió Europea aprovarà el nou contracte, el sisè negociat per Brussel·les, aquest dimecres

zentauroepp55893001 vacuna moderna201116133511 / CJ GUNTHER

La Unió Europea continua sumant contractes per ampliar la seva cartera de vacunes contra la Covid-19. La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha anunciat l’aprovació aquest dimecres del nou contracte negociat i tancat amb la farmacèutica nord-americana Moderna que permetrà als Vint-i-set accedir fins a 160 milions de dosis de la seva potencial vacuna. «Tenim bones notícies. Estic contenta d’anunciar que demà aprovarem un nou contracte per garantir una altra vacuna a la nostra cartera de vacunes», ha anunciat Von der Leyen en una breu compareixença sense preguntes.

«Segons els resultats dels assajos clínics aquesta vacuna podria ser altament eficaç contra la Covid-19. Una vegada que la vacuna hagi provat ser segura i eficaç tots els estats membres la rebran alhora, de forma prorata i sota les mateixes condicions», ha explicat Von der Leyen sobre una vacuna experimental amb una efectivitat, segons ha anunciat l’empresa, del 94,5%. 

Amb aquest nou contracte, Brussel·les amplia a sis la llista de potencials proveïdors que inclouen, a més de Moderna, AstraZeneca, Sanofi-GSK, BioNTech-Pfizer, Johnson&Johnson i Curevac. L’objectiu de l’estratègia dissenyada per la UE és accedir a les vacunes experimentals més prometedores. «Totes seran analitzades amb molt de compte per l’Agència Europea del Medicament i només s’autoritzarà la seva comercialització si són efectives i segures», ha recordat la presidenta de la Comissió, que ha reiterat una segona prioritat per a la UE com és que tothom tingui accés a una vacuna a tot el món.