ACCIÓ POLICIAL CONTRA LA COVID

Frustrada una 'rave' a Granada en una jornada amb més de 120 denúncies, 70 d'elles per 'botellón'

La tasca policial ha sigut facilitada per multitud d'esportistes que es trobaven per la zona i van anar indicant el lloc exacte de la concentració de persones

estado-alarma

La Policia Local de Granada ha interposat més de 120 multes des de la tarda de divendres fins al matí d’aquest dissabte, 70 d’elles per consumir alcohol a la via pública, una jornada en què a més ha frustrat la celebració d’una ‘rave’ després de rastrejar, en col·laboració amb la Policia Nacional, missatges en xarxes socials sobre la mateixa. Granada té confinament perimetral i tots els bars i restaurants tancats per l’alt nombre de contagis.

En un comunicat, la Local explica que la festa se celebraria a un paratge pròxim al Cortijo Jesús del Valle. Els missatges en xarxes socials donaven indicacions per accedir al lloc i incitaven a l’incompliment de les mesures de seguretat decretades per l’estat d’alarma, com ara la concentració de multitud de persones i mantenir-se en la via pública més enllà de les 22,00 hores.

La tasca policial ha sigut facilitada per multitud d’esportistes que es trobaven per la zona i van anar indicant el lloc exacte de la concentració de persones. A l’arribada de les unitats policials, van localitzar al lloc sis persones al costat d’una autocaravana amb l’equip necessari per a la celebració de l’anunciada festa (altaveus de gran potència, begudes i d’altres). De fet, un d’ells fins i tot vestia una samarreta en la qual se l’assenyalava com a organitzador.

Denúncia per diversos delictes

Després de ser identificats, tots ells són denunciats per no fer ús de la mascareta, per realitzar botellón i per tinença de substàncies estupefaents (cocaïna), així com per l’organització d’un esdeveniment incomplint les prohibicions legals.

D’aquesta manera, i després de la tasca investigadora en xarxes socials, ha pogut frustrar-se la celebració d’una festa que podria haver suposat un nou focus de contagis amb el risc potencial per a la resta de la població. La Policia Local de Granada avisa que compta, a més, amb dispositius aeris per detectar concentracions no autoritzades de persones a paratges poc accessibles per facilitar la localització i la identificació dels assistents.

Ja de vespre i a la ciutat, la Policia Local ha interposat 15 denúncies per sorolls a pisos per festes, 70 per consum d’alcohol a la via pública, 16 per no fer ús de la mascareta, una a un establiment per mantenir-se obert fora de l’horari permès, cinc en el torn de dematí i tard per desobeir la restricció a la mobilitat intermunicipal, sis per concentracions de grups de més de sis persones i 12 per incompliment del toc de queda.