Quan una mare dona a llum el seu nadó el primer que sent a la sala de parts és l’expressió ‘test d’Apgar’. Pocs saben que Apgar és el cognom d’una doctora nord-americana a qui el sexisme imperant en els anys 30 i 40 li va impedir exercir com a cirurgiana. No obstant, no es va resignar i va lluitar per evitar que els nadons morissin al néixer per no poder respirar per si mateixos. Apgar va ser una heroïna de la ciència, com la psiquiatra Lorna Wing, gràcies a la qual a les mares de nens amb autisme se les va deixar de considerar culpables del problema mèdic dels seus fills. Apgar i Wing són algunes de les metges que passen per les pàgines del nou llibre de la pediatra i neuropediatra María José Mas, ‘El cerebro en su laberinto’ (Next Door Publishers), un manual fonamental per entendre els trastorns que pot tenir l’ésser humà des que és a la panxa de la seva mare.
ENTREVISTA
María José Mas: «El que facis malament amb el teu fill de 4 anys ho pagaràs en l'adolescència»
La neuropediatra i divulgadora publica 'El cerebro en su laberinto', un manual fonamental per entendre els trastorns del neurodesenvolupament

undefined55160699 sociedad la doctora mar a jos mas autora de el cerebro en 200928172931
Temes:
El més llegit
- Badalona desallotja el popular bar de 'tardeos' Santa Lola davant el malestar dels propietaris
- Ferran Corominas: "Vam jugar 10 minuts plorant, ens vèiem a Segona"
- Els Mossos tanquen la investigació per la mort de l’amo de Mango: conclouen que la caiguda va ser accidental
- Un dels mossos que va participar en el rescat d'una menor al Cardener: "Em va sortir de dins, veia que la nena s'estava ofegant"
- ‘La casa nostra’, la ‘sitcom’ de Dani de la Orden amb què 3Cat recuperarà l’esperit de ‘Plats bruts’