Per unanimitat

Culpable d'assassinat el pare que va matar el seu nadó a Pineda

El petit va morir amb 2 mesos després de passar per tres hospitals per culpa de sacsejos violents

La Fiscalia demana 15 anys de presó, 10 menys dels sol·licitats inicialment, després que reconegués els fets

zentauroepp46523156 pineda de mar 13 01 2019 sociedad intento de localizar al p190116191617 / RICARD CUGAT

Un jurat popular ha declarat culpable d’assassinat el pare d’un nadó de Pineda que va morir el gener del 2019, quan només tenia dos mesos. La decisió s’ha pres per unanimitat dels nou membres del jurat, que ha comunicat el seu veredicte aquest dimarts.

Durant la celebració del judici, la setmana passada, el pare –l’únic acusat– va reconèixer tots els fets i la mare va explicar que el pare va confessar haver-lo sacsejat, explica l’ACN.

La Fiscalia demana al pare 15 anys de presó, 10 menys dels sol·licitats inicialment, després que reconegués els fets.

El nen, de només dos mesos, feia 17 dies que estava en estat molt greu a l’uci pediàtrica de la Vall Hebron. Hi va ingressar divendres 4 de gener, quan la mare del nadó es va dirigir a urgències de l’Hospital de Calella al veure que el seu fill convulsava. D’allà va ser traslladat d’urgència cap a l’hospital de la capital catalana, atesa la gravetat del seu estat.

En aquell primer moment, els pares van explicar els fets per «un cop al cap», però després d’inspeccionar les lesions els facultatius de l’hospital barceloní van deduir que algunes eren de caràcter previ i van acabar aplicant el Protocol de Maltractament Infantil de la Generalitat.

El nen va ser atès a tres centres sanitaris abans d’acabar a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona, on va morir 18 dies després.

El ministeri públic considera que el pare, que des que va morir el nen està en presó preventiva, és autor d’un delicte d’assassinat amb l’agreujant de parentiu.