13 nens positius

Gairebé la meitat d'alumnes d'una escola de Manlleu estan confinats

El passat dia 24 es va portar a terme un cribratge massiu en aquest centre

zentauroepp54768134 una profesora desinfecta las manos de una alumna antes de la200905191211 / Eduardo Sanz

Més del 40% dels alumnes de l’escola Puig-Agut, de Manlleu (Barcelona), estan confinats a casa per ser positius de Covid o contactes estrets de persones contagiades, després de conèixer-se els resultats d’un cribratge massiu portat a terme en aquest centre el passat dia 24.

Segons les dades facilitades pel Departament d’Educació, d’un total de 306 proves PCR realitzades a tots els alumnes i al personal de l’escola, 15 han sigut positives (13 alumnes i 2 treballadors del centre).

Els 13 alumnes formen part de vuit grups de l’escola, que té en total 23 i que ja tenia uns altres tres grups confinats, uns dels quals es reincorporava avui, dilluns, després de la corresponent quarantena.

En total, en el dia d’avui l’escola Puig-Agut té 10 dels seus 23 grups d’alumnes confinats, cosa que suposa una mica més del 43%.

Cribratge massiu

A més d’aquesta escola, aquest dilluns continua a la ciutat de Manlleu un cribratge massiu que es va iniciar el passat dia 23 i també el dia 25 al centre cívic Frederica Montseny, amb l’objectiu de detectar el màxim de casos asimptomàtics, tallar les cadenes de transmissió, aïllar contactes i limitar l’expansió del virus.

La recollida de proves PCR va dirigida en aquesta població a veïns d’entre 15 i 55 anys que no presentin símptomes de la malaltia, i s’espera fer unes 1.200 proves en els tres dies programats.