TORNADA AL COL·LE EN TEMPS DE PANDÈMIA

Comença a Manlleu el primer cribratge massiu a les escoles de Catalunya

Un 87% dels alumnes de l'escola Puig-Agut ha presentat l'autorització dels pares per a la prova

Aquesta localitat d'Osona és és el municipi català que té un risc de rebrot més alt

55081105 60

Els cribratges massius en escoles de Catalunya han començat aquest dijous. Ho han fet a l’escola Puig-Agut de Manlleu, on un 87% dels alumnes han presentat la corresponent autorització dels pares per a la realització de les proves PCR, una xifra que el Departament d’Educació ha valorat com a molt positiva.

A l’escola Puig-Agut hi ha en aquests moments tres grups confinats als quals ja s’ha fet la PCR i la previsió és que aquest dijous es facin unes 400 proves més entre l’alumnat i el personal del centre. Unes PCR que per als nens seran menys invasives que per a la població adulta.

Salut i Educació han decidit començar els cribratges massius en aquesta escola perquè es troba en un dels barris amb més densitat de població de la ciutat i en una comarca, Osona, on hi ha un elevat índex de contagi comunitari. «Buscarem el virus i persones asimptomàtics. És possible que hi hagi més casos i que s’hagin de tancar més aules», ha remarcat l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido.

Dels 600 grups escolars confinats que hi ha a Catalunya, gairebé un centenar són a les comarques centrals com Osona. Manlleu és el municipi català que té el risc de rebrot més alt, amb un índex de 960,5, quan es considera alt a partir de 100. És per això que aquest dimecres va començar un procés de cribratge massiu al municipi per a tota la població d’entre 15 i 55 anys. Concretament es faran 1.200 proves a veïns del barri de l’Erm, on s’han detectat un major nombre de brots.

Amb Manlleu, Salut inicia, doncs, les 500.000 proves PCR previstes en escoles catalanes.  El seguiran Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat: així el dimarts 29 començarà el cribratge a les escoles Barrufet del barri barceloní de Sants i Joaquim Ruyra i Eduard Fontserè del barri de la Florida, a l’Hospitalet.