per LA MERCÈ

Coronavirus a Catalunya: Interior demana no anar de pont a la Cerdanya davant el risc de rebrots

El conseller Sàmper també ha reiterat la necessitat que les reunions es limitin a unes sis persones, a fi de garantir el mínim contacte

undefined54954520 barcelona 16 09 2020 pol tica ple del debat de pol tica gene200923162158 / FERRAN NADEU

 El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha demanat aquest dimecres a la ciutadania que eviti desplaçaments a zones com la Cerdanya aprofitant dies de festa com els del pont de la Mercè, a Barcelona.

Sàmper ha visitat avui Terrassa, on ha participat en la Junta de Seguretat Local junt amb l’alcalde de la cocapital vallesana, Jordi Ballart, i representants dels cossos policials presents a la ciutat.

El conseller egarenc ha destacat que en la reunió d’aquest dimecres del Procicat s’ha acordat prorrogar les mesures de contenció del virus a Reus per set dies més, «mentre no es tingui el brot controlat».

No viatjar a la Cerdanya

En segon lloc, ha demanat que els ciutadans de Barcelona intentin evitar, si no és necessari, desplaçaments a altres punts del país aprofitant el pont que genera la festivitat de la Mercè.

«Per a la gent que hagi d’anar a la Cerdanya, i amb tota l’empatia, no tenim cap autorització per fer indicacions restrictives, però com a recomanació és millor no desplaçar-se», ha assenyalat Sàmper.

El conseller ha recordat que està a les mans de la ciutadania mirar d’evitar contagis, de manera que si finalment procedeixen a desplaçar-se, mantinguin les mesures de seguretat establertes, com ara distanciament, ús de la mascareta i rentar-se les mans.

«Qui pugui evitar viatjar, que no viatgi: tenim uns focus, i intentarem reduir la possibilitat real de contagi. Amb una sortida massiva cap a la Cerdanya no tindrem resposta fins d’aquí a 15 dies, i pot provocar un descontrol de la situació», ha apuntat.

Parcs infantils

Finalment, Sàmper ha demanat que s’utilitzin els parcs infantils amb sentit comú, aplicant gel hidroalcohòlic als menors, i ha aconsellat als adults que no aprofitin el moment d’oci dels nens per reunir-se més persones de l’establert.

Per això, també ha reiterat la necessitat que les reunions es limitin a unes sis persones, a fi de garantir el mínim contacte entre unitats de convivència i reduir, així, el risc de contagi.

Per la seva banda, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha posat de manifest la necessitat d’incrementar el nombre d’agents dels Mossos d’Esquadra a la ciutat, la tercera en nombre d’habitants de Catalunya.

«Desitgem arribar a la xifra òptima dels 300 agents, per això demanem corresponsabilitat dels Mossos d’Esquadra per incrementar la plantilla, si bé sabem que de la nova promoció hi ha agents destinats a l’Àrea Bàsica Policial de Terrassa», ha assenyalat Ballart.

Temes:

Coronavirus