Temps desagradable

La tardor arrenca avui amb temperatures més baixes i pluges

La inestabilitat es mantindrà aquest dimarts i dimecres i dijous refrescarà de manera notable

Vianants es protegeixen de la pluja amb paraigües pels carrers del barri gòtic el setembre passat / JORDI COTRINA

La tardor comença aquest dimarts amb pluges i un descens de les temperatures, que es veurà accentuat a finals de setmana com a conseqüència d’una massa d’aire fred procedent de l’Atlàntic nord.

El portaveu de l’Aemet, Rubén del Campo, ha explicat que la inestabilitat es mantindrà dimarts i dimecres i que dijous i divendres, a més descendiran de forma acusada les temperatures, com a conseqüència de l’arribada d’una massa d’aire fred procedent de l’Atlàntic nord, que arriba impulsada pels vents del nord-oest, que seran intensos.

Les pluges continuaran durant la jornada de dimecres i, a causa de l’entrada d’un front pel nord-est, deixaran xàfecs tempestuosos «localment forts i persistents» a Cantàbria i en àrees del Pirineu, que s’estendrà «amb menor intensitat» en zones de Catalunya i l’arxipèlag balear durant la jornada d’aquest dijous. 

A Catalunya s’esperen pluges fins divendres.

 

Divendres es registraran pluges i xàfecs localment intensos a Cantàbria, l’extrem Nord de Castella i Lleó, en zones de Navarra i La Rioja i en l’entorn del Pirineu, així com el litoral català, segons apunta el Meteocat. 

Les temperatures durant els primers dies d’aquesta primera setmana seran «lleugerament més fresques per a l’època», i mentre que les diürnes baixaran a l’àrea del Mediterrani i es mantindran estables a la resta del país, les nocturnes baixaran de manera generalitzada, tot i que en zones del llevant i sud d’Andalusia, encara es mantindrà la calor amb temperatures que superaran els 32 graus. 

Caiguda de 10 graus

Dijous i divendres es caracteritzaran sobretot per un descens de les temperatures que pot arribar a superar els 10 graus menys a l’interior oriental peninsular, mentre que en la meitat nord els valors es reduiran entre 5 i 10 graus «als habituals per a aquestes èpoques». 

A més, al Pirineu i a la serralada Cantàbrica podria aparèixer neu en cotes superiors als 2.400 metres, una altura que segons ha explicat el portaveu de l’Aemet és «baixa per al mes de setembre». 

A les Illes Canàries el temps es mantindrà càlid amb unes temperatures que podrien superar els 34 graus i amb escasses precipitacions únicament al nord de les illes més muntanyoses. 

Temes:

Pluges Tardor