ACTIVAT EL PLA INUNCAT

Catalunya, en prealerta per la previsió de pluges fortes avui i demà

Les temperatures baixaran en tot el territori des d'aquesta tarda

familia

Catalunya es troba en fase de prealerta del pla Inuncat, activada per Protecció Civil davant la previsió de fortes pluges durant aquesta tarda i fins a la matinada de dilluns al quadrant nord-est, prelitoral i litoral, segons informa l’agència Efe.

El servei meteorològic català Meteocat ha informat aquest diumenge que a partir del migdia baixaran una mica més les temperatures i que els xàfecs cauran sobretot al Berguedà, el Ripollès, Osona, la Garrotxa, la Selva, el Pla de l’Estany, el Gironès l’Alt Empordà.

A partir de les 18.00 hores, les pluges s’estendran pel litoral i prelitoral i podrien ser especialment fortes a les comarques del Baix Llobregat i el Garraf (Barcelona).

L’estat de la mar també empitjorarà, amb mar de fons a l’Empordà, maror al sud de la costa de Girona i nord de la de Barcelonai marejol a la resta del litoral català.

Ratxes de vent fortes

El vent bufarà aquest diumenge de component sud al litoral i component oest i sud a la resta del territori, entre fluix i moderat en general, tot i que a la tarda es poden registrar ratxes fortes a la zona central del litoral. A l’Empordà bufarà la tramuntana tot el dia.

Dilluns al matí, el temps millorarà a mesura que passin les hores tot i que el risc de pluja es mantindrà a la tarda a les comarques d’Osona, Vallès Oriental i la Selva.

Recomanacions de Protecció Civil

Davant aquesta previsió meteorològica, Protecció Civil recomana als ciutadans que netegin les teulades i els baixants d’aigua de les cases, que no baixar als soterranis ni als garatges, que s’allunyin dels marges dels rius i cursos de barrancs o rambles i no creuar-los ni a peu ni en cotxe.

Protecció Civil ha activat en fase de prealerta el pla Inuncat en vista de la previsió depluges fortes aCatalunya aquesta tarda i dilluns de matinada. La llum verda a la prealerta s’ha donat després de conèixer la previsió del servei meteorològic de CatalunyaMeteocat, segons la qual el temps avui empitjorarà, amb núvols que aniran creixent sobretot alnord i nord-est,i que a mitja tarda arribaran a lazona central del litoral.

Lestemperatures baixarana tot Catalunya tot i que a la Costa Daurada encara pujaran una mica més a conseqüència del vent procedent de l’interior.

Lespluges es prolongaranfins dilluns de matinada, però aniran perdent força a mesura que avanci la jornada, acompanyat d’undescens brusc de la temperaturaque es recuperarà lentament a partir de dimarts.