tuit

Greta Thunberg torna a les aules després d'un any sabàtic

L'activista de 17 anys, que feia classes a distància des del juny del 2019, quan va començar els seus viatges, no ha precisat on continuarà els seus estudis

thunberg

La jove activista sueca Greta Thunberg va anunciar dilluns que tornava a les classes, després d’haver-se pres un any sabàtic per defensar la causa del clima al món.

«¡El meu any sabàtic s’ha acabat, i em sento molt bé de tornar per fi a l’escola!», va escriure l’adolescent de 17 anys en un tuit acompanyat d’una foto en la qual surt somrient, amb una motxilla i una bicicleta.

No va precisar a quin institut ni a quina ciutat continuaria els seus estudis.

Escolaritzada fins al juny del 2019, Greta Thunberg va continuar les seves classes a distància aquell any a causa dels nombrosos viatges.

Quan havia d’iniciar l’institut el 2019, l’activista va anunciar que es prenia un any sabàtic per assistir a la COP25 prevista a Santiago de Xile, que va ser després anul·lada a causa de greus disturbis socials i traslladada a Madrid.

A bord d’un catamarà per limitar la seva petjada de carboni

La noia, que va rebutjar viatjar amb avió per limitar la seva petjada de carboni, va pujar a bord del catamarà d’una parella d’australians per arribar a Europa, després de passar 11 setmanes al continent americà.

Allà, va tenir l’ocasió de reprendre els dirigents mundials a l’ONUreunir-se amb l’expresident nord-americà Barack Obama, rebre les claus de Mont-real o recórrer els Estats Units i el Canadà a bord d’un Tesla prestat per l’actor Arnold Schwarzenegger.