La calor, de fins a 37 graus, posa en alerta groga set comunitats

A la Ribera de l'Ebre de Saragossa i a la zona baixa de Terol el termòmetre marcarà temperatures màximes i només s'esperen pluges i vents a l'oest de Galícia

zentauroepp54501783 zaragoza200819082707 / JAVIER BELVER

La calor intensa, que podria arribar als 37 graus en algunes zones d’Aragó, posa aquest dimecres en alerta groga (risc) per altes temperatures set comunitats autònomes del nord-oest peninsular en una jornada en què només s’esperen pluges i vents a l’oest de Galícia.

Segons informa l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), la calor serà forta aquest dimecres especialment a la Ribera de l’Ebre de Saragossa i a la zona baixa de de Terol, on és probable que els termòmetres arribin a marcar 37 graus, la temperatura màxima prevista per a aquest dia.

A la mateixa comunitat aragonesa s’esperen 36 graus al sud d’Osca, els mateixos que s’anuncien a Mallorca (Balears), Lleida (Catalunya), així com al vessant cantàbric, centre i a la Ribera de l’Ebre de Navarra i La Rioja.

Una mica més baixes seran les temperatures al’Empordà de Girona, on s’arribarà a 35 graus i se n’esperen 34 a Cantàbria i al litoral i interior del País Basc.

Alerta per pluges a Galícia

Galícia també està aquest dimecres en alerta groga, tot i que en aquest cas per pluges que poden arribar a acumular fins a 40 litres per metre quadrat a la Corunya i aniran acompanyades de ratxes de vent de fins a 90 quilòmetres per hora a l’interior i força 7 a les zones costaneres.

L’Aemet avisa que amb l’alerta groga no existeix risc meteorològic per a la població en general, tot i que sí per a alguna activitat concreta.