Catalunya 974 nous casos i tres morts per Covid en 24 hores

zentauroepp54377668 coronavirus200806133146

Puja de manera notable la xifra de contagis a Catalunya respecte a l’últim balanç, tot això en el marc d’un important augment de proves PCR en diversos municipis. Segons les xifres de Salut, a data de 12 d’agost hi ha 109.872 casos acumulats per Covid a Catalunya (974 més que ahir, davant l’augment de 548 de la penúltima dada). La xifra de morts ascendeix a tres més, i sumen un total de 12.840 víctimes mortals. 

El risc de rebrot se situa a 142,94 (una lleugera pujada respecte a ahir però una xifra bastant més baixa que fa unes setmanes), si bé encara es troba molt per sobre del llindar de risc alt (100). 

Dilluns i dimarts es van notificar 863 i 830 positius, respectivament, mentre que ahir dimecres els casos reportats van baixar fins als 548, de manera que la xifra d’aquest matí és ostensiblement superior a les immediatament anteriors.

No obstant, tal com va apuntar el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que es notifiquin més positius no significa que l’evolució de la corba de contagis vagi a pitjor.

El mateix Argimon va fer públic dimarts que s’havien detectat, entre d’altres, 202 positius mitjançant cribratges massius a Granollers, Sabadell, Terrassa i Ripollet, els quals, si no fos per aquest mètode «proactiu», no haurien aflorat, ja que molts són asimptomàtics.

La Conselleria de Salut, comandada per Alba Vergés, considera que els cribratges massius efectuats a diverses localitats catalanes estan resultant útils per «perseguir» el virus i, per això, ha decidit replicar aquesta pràctica també en barris de Barcelona, començant aquest cap de setmana pels de Torre Baró i Besòs.