El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica aquest dimarts la resolució de Salut que autoritza la reobertura de l’interior de bars i restaurants de Lleida i sis municipis del Baix Segrià. El text limita l’aforament a l’interior dels establiments al 50% i estableix que el consum s’ha de fer «sempre a la taula», informa ACN.
El Departament de Salut havia proposat en la reunió d’aquest matí del pla de Protecció Civil de Catalunya, el Procicat, que es permeti l’obertura de l’interior dels bars i restaurants de sis municipis del Segrià i de Lleida ciutat al 50% de la seva capacitat.
Segons han informat des de la Delegació del Govern a Lleida, la decisió s’ha pres després de tenir en compte la situació epidemiològica actual que, malgrat «seguir sent compromesa i amb incidència alta», ha mostrat una lleu millora en les últimes setmanes.
D’aquesta forma, el consum s’haurà de fer sempre a les taules i es continuaran recomanant les mesures de prudència prescrites, com distància, higiene de mans i mascareta.
La mesura serà efectiva quan es publiqui la corresponent resolució en el DOGC en un «termini breu», segons la Delegació del Govern a Lleida.
L’obertura interior de bars i restaurants al Segrià és un reclam de fa dies d’entitats com la Federació d’Hostaleria de Lleida, que reclamen que es permeti la reobertura interior de bars i restaurants, i fins i tot va arribar a interposar un recurs en aquest sentit davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).
La justícia va desestimar la petició del sector de la restauració de Lleida, tot i que pocs dies després el Govern ha proposat aixecar les estrictes mesures que viuen els set municipis de la comarca del Segrià des de mitjans de juliol.