enquesta d'adecco

Els nens voldrien tenir de cap Fernando Simón

Els seus favorits com a líders són el futbolista del F.C. Barcelona Leo Messi i a la cantant nord-americana Katy Perry

Els metges són els professionals més valorats durant la pandèmia pels menors, seguits de les forces de seguretat de l'Estat

jefe / periodico

Els nens i nenes a Espanya tenen ja idea d’a qui els agradaria tenir com a caps quan siguin més grans: el futbolista del F.C. Barcelona Leo Messi i la cantant nord-americana Katy Perry, però també el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón. 

Així ho reflecteix l’enquesta anual ‘Què vols ser quan siguis gran’ d’Adecco, que analitza en què volen treballar els nens i nenes a Espanya quan siguin adults i també les seves percepcions sobre el món laboral. 

Amb un total de 1.800 de menors enquestats, les dades reflecteixen que Messi seria el cap favorit per als nois (16,5%), que en un 11,7% opta per no tenir superiors, seguit en tercer lloc d’un 9,9% que escull Fernando Simón, opció per la qual s’inclina el 8,3% de les noies, aquesta és la segona resposta més nombrosa, només per darrere de la cantant Katy Perry (10,2%). 

L’epidemiòleg no havia aparegut fins aquest any a cap de les enquestes, en què Rosalía és el tercer nom més repetit per les noies (8,2%). 

Els nens i nenes a Espanya somien ser metges (22,1%, ells i 22,2%, elles) i continuen als llocs principals la professió de futbolista (24,5% dels nois), la de professora (20,4% de les noies), la d’infermera (6,8% de les noies) o la de youtuber (6,3% dels nois). 

Per primera vegada, el periodisme apareix entre les professions més comentades pels nois, amb un 2,9% que voldria dedicar-s’hi. 

A la pregunta de què hauria de fer el Govern per no tornar a la situació que va viure el país al març per la pandèmia del coronavirus, la mesura més repetida és fer més proves de detecció (18,7%), seguida d’apostar per l’ús de mascaretes (16,1%), de millorar les condicions laborals dels sanitaris i confiar en els experts (10,5%), entre les solucions més anomenades. 

De fet, els metges són els professionals més valorats durant la pandèmia pels nois (49,7%), seguits de les forces de seguretat de l’Estat (12,9%), dels treballadors al sector alimentari/distribució (9%) i dels professors (6%). 

Les noies també situen els metges com els més valorats (51% dels vots), seguits de professors (17%) i els treballadors del sector alimentari/distribució (8%). 

Sis de cada 10 enquestats asseguren haver estat molt contents perquè els seus pares fossin, durant l’estat d’alarma, sempre a casa, però un 49,7% diu que han sigut les seves mares les que més els han ajudat amb les seves tasques, el 18,2% que els seus pares i el 32,1% assegura que tots dos per igual. 

El 52,3% dels nens i nenes prefereixen tornar a l’escola abans que quedar-se a casa el curs que ve, mentre que el 12% es mostren indecisos.